Lekke band?
Bergnet helpt
175,-

Nu pechhulp nodig?

 • In regio's groot-Amsterdam, Haarlem, Flevoland, 't Gooi, Amersfoort.
 • Pechhulp niet geslaagd? dan recht op transport binnen 20 km.
 • Betaal per keer, lidmaatschap niet nodig.
Bel nu 088-888 11 00
24/7 persoonlijk contact - standaard tarief
Online pechhulp regelen Online pechhulp regelen
vandaag is: vrijdag 29 september 2023 21:20

Waarom kiezen voor Bergnet?

 • Geen pech, geen kosten
 • Pechhulp zonder abonnement
 • 24/7 Persoonlijk contact

HomeAutopechLekke band auto

Lekke band auto

Staat u nú met een lekke autoband? Bel de pechhulplijn 088-888 11 00 (standaard tarief) voor persoonlijk contact, er is dag en nacht een medewerker beschikbaar. Of gebruik de online Pechhulp App om direct hulp bij een lekke band in te schakelen.

Banden vervangen

Bergnet kan u 24/7 helpen met het verwisselen van een band van uw auto.

Een autoband die lek is hoeft niet altijd te worden vervangen. Bergnet kan in veel gevallen (als de lekkage in het loopvlak van de band zit) de band repareren. Dit repareren wordt in de volksmond ook wel het schieten van een prop of koordje genoemd. Het gat in de band ruwen wij een beetje op en maken wij dicht met een stuk rubber (prop of koordje) wat vervolgens vulcaniseert met het rubber van de band. Dit is handig, want veel auto's hebben tegenwoordig geen reserveband of thuiskomer meer in de auto.

Heeft u wél een reservewiel in de auto, dan kunnen wij dit wiel voor u wisselen. Wij zullen ook gelijk de bandenspanning van de reserveband controleren, zodat u zeker weet dat u weer veilig kunt doorrijden als wij deze hebben gewisseld.

Wanneer wij de band niet kunnen repareren bestaat de mogelijkheid om op één van de locaties van Bergnet een nieuwe band te kopen. Wij monteren een nieuwe band en balanceren het wiel zodat u weer veilig verder kunt.

Banden-tip!

Zorg ervoor dat uw autobanden altijd genoeg bandenspanning hebben. Wanneer u met te zachte banden rijdt, zal de auto meer weerstand krijgen van het wegdek. Daardoor zal het aantal kilometers per liter brandstof afnemen.

Zelf een autowiel verwisselen

Als u met een lekke autoband langs de snelweg staat en u heeft een reservewiel achterin liggen, dan kunt u uw band als volgt verwisselen:

 1. Zorg als eerste voor uw veiligheid: zoek een veilige plek om het wiel te verwisselen.
 2. Draai met behulp van een kruissleutel de wielmoeren een paar slagen los.
 3. Pak de krik en plaats deze bij het dichtstbijzijnde krikpunt ten opzichte van het te vervangen wiel. De krikpunten kunt u terugvinden in het instructieboekje van uw auto.
 4. De auto mag niet wegrollen tijdens het krikken. Zorg er daarom voor dat de auto op een gelijke grond staat, trek de handrem aan en zet de auto in een versnelling of in de P-stand in het geval van een automaat. Ook handig om wegrollen te voorkomen: wielkeggen.
 5. Draai, voordat u de auto omhoog krikt, de wielmoeren vrij los. Op deze manier kunt u veel meer kracht zetten.
 6. Krik nu de auto helemaal op. Het wiel mag de grond niet meer aanraken.
 7. Draai nu de wielmoeren helemaal los en verwijder het wiel met de lekke band.
 8. Monteer nu het reservewiel op de volgende manier. Draai de wielmoeren alvast wat strakker, dit kan gewoon met de hand. Zodra de auto weer op vier wielen staat, begint u met kruislings vastzetten.
 9. Met behulp van een momentsleutel kunt u de wielbouten op het perfecte aanhaalmoment vastzetten.
 10. U kunt nu weer rijden! Bergnet wenst u een veilige reis toe.

Mocht u het niet vertrouwen of ervaart u enige problematiek tijdens het verwisselen, bel dan gelijk Bergnet: 088-888 11 00 (standaard tarief). Onze professionals zorgen ervoor dat u weer veilig kunt rijden.

Ik krijg het wiel niet los

U heeft alle bouten en moeren losgemaakt, maar het wiel wil niet loskomen? Monteer een aantal wielmoeren en draai ze één slag los. Laat de krik weer volledig zakken. Stuur nu een aantal keer heen en weer en/of rijd een klein stukje vooruit en rem. Krik nu de auto weer omhoog en kijk of het wiel nu wel los wil komen. Mocht het alsnog niet lukken, bel dan Bergnet op 088-888 11 00 (standaard tarief), of gebruik de online Pechhulp App. Wij helpen u graag weer verder op weg.


Bergnet helpt u met pech op de snelweg en in uw woonplaats in de plaatsen:

Aalsmeer, Abcoude, Achterveld, Aerdenhout, Almere, Amsterdam, Johan Cruijff ArenA Amsterdam, Amsterdam RAI, Amstelveen, Amersfoort, Ankeveen, Baambrugge, Baarn, Badhoevedorp, Barneveld, Beverwijk, Biddinghuizen, Blaricum, Bloemendaal, Bunschoten-Spakenburg, Bussum, Cruquius, Diemen, Driemond, Duivendrecht, Dronten, Eembrugge, Eemnes, Ermelo, 's-Graveland, Haarlem, Harderwijk, Heemstede, Hilversum, Hoevelaken, Hoofddorp, Hoogland, Huizen, IJmuiden, Kootwijkerbroek, Kudelstaart, De Kwakel, Lage Vuursche, Landsmeer, Laren, Leusden, Lelystad, Loenersloot, Loosdrecht, Muiden, Muiderberg, Naarden, Nederhorst den Berg, Nes aan de Amstel, Nigtevecht, Nijkerk, Nijkerkerveen, Putten, Santpoort, Schiphol, Soest, Soesterberg, Swifterbant, Utrecht, Vinkeveen, Voorthuizen, Weesp, Zaandam, Zandvoort en Zeewolde.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.