• Hulp bij autopech

  Dag in, Dag uit. Bergnet helpt!

Lekke band auto

Staat u nú met een lekke autoband?
Bel de pechhulplijn 0900-0393 (20 cent per gesprek) voor persoonlijk contact, er is dag en nacht een medewerker beschikbaar. Of gebruik de online Pechhulp App om direct hulp bij een lekke band in te schakelen.

Banden vervangen

Bergnet kan u 24/7 helpen met het verwisselen van een band van uw auto.

Een autoband die lek is hoeft niet altijd te worden vervangen. Bergnet kan in veel gevallen (als de lekkage in het loopvlak van de band zit) de band repareren. Dit repareren wordt in de volksmond ook wel het schieten van een prop of koordje genoemd. Het gat in de band ruwen wij een beetje op en maken wij dicht met een stuk rubber (prop of koordje) wat vervolgens vulcaniseert met het rubber van de band. Dit is handig, want veel auto's hebben tegenwoordig geen reserveband of thuiskomer meer in de auto.

Heeft u wél een reservewiel in de auto, dan kunnen wij dit wiel voor u wisselen. Wij zullen ook gelijk de bandenspanning van de reserveband controleren, zodat u zeker weet dat u weer veilig kunt doorrijden als wij deze hebben gewisseld.

Wanneer wij de band niet kunnen repareren bestaat de mogelijkheid om op één van de locaties van Bergnet een nieuwe band te kopen. Wij monteren een nieuwe band en balanceren het wiel zodat u weer veilig verder kunt.

Bel nu 0900-0393 Online Pechhulp App

* 20 cent per gesprek

 

Banden tip!

Zorg ervoor dat uw autobanden altijd genoeg bandenspanning hebben. Wanneer u met te zachte banden rijdt, zal de auto meer weerstand krijgen van het wegdek. Daardoor zal het aantal kilometers per liter brandstof afnemen.

Zelf een autowiel verwisselen

Als u met een lekke autoband langs de snelweg staat en u heeft een reservewiel achterin liggen, dan kunt u uw band als volgt verwisselen:

 1. Zorg als eerste voor uw veiligheid: zoek een veilige plek om het wiel te verwisselen.
 2. Draai met behulp van een kruissleutel de wielmoeren een paar slagen los.
 3. Pak de krik en plaats deze bij het dichtstbijzijnde krikpunt ten opzichte van het te vervangen wiel. De krikpunten kunt u terugvinden in het instructieboekje van uw auto.
 4. De auto mag niet wegrollen tijdens het krikken. Zorg er daarom voor dat de auto op een gelijke grond staat, trek de handrem aan en zet de auto in een versnelling of in de P-stand in het geval van een automaat. Ook handig om wegrollen te voorkomen: wielkeggen.
 5. Draai, voordat u de auto omhoog krikt, de wielmoeren vrij los. Op deze manier kunt u veel meer kracht zetten.
 6. Krik nu de auto helemaal op. Het wiel mag de grond niet meer aanraken.
 7. Draai nu de wielmoeren helemaal los en verwijder het wiel met de lekke band.
 8. Monteer nu het reservewiel op de volgende manier. Draai de wielmoeren alvast wat strakker, dit kan gewoon met de hand. Zodra de auto weer op vier wielen staat, begint u met kruislings vastzetten.
 9. Met behulp van een momentsleutel kunt u de wielbouten op het perfecte aanhaalmoment vastzetten.
 10. U kunt nu weer rijden! Bergnet wenst u een veilige reis toe.

Mocht u het niet vertrouwen of ervaart u enige problematiek tijdens het verwisselen, bel dan gelijk Bergnet: 0900-0393 (20 cent per gesprek). Onze professionals zorgen ervoor dat u weer veilig kunt rijden.

Ik krijg het wiel niet los

U heeft alle bouten en moeren losgemaakt, maar het wiel wil niet loskomen? Monteer een aantal wielmoeren en draai ze één slag los. Laat de krik weer volledig zakken. Stuur nu een aantal keer heen en weer en/of rijd een klein stukje vooruit en rem. Krik nu de auto weer omhoog en kijk of het wiel nu wel los wil komen. Mocht het alsnog niet lukken, bel dan Bergnet op 0900-0393 (20 cent per gesprek), of gebruik de online Pechhulp App. Wij helpen u graag weer verder op weg.

Bergnet ervaringen

Elke keer weer doen wij ons best om zo goed mogelijk te helpen. Heeft u ervaringen met Bergnet? Lees de reviews en beoordeel zelf onze dienstverlening. Meer dan 98% van de mensen die Bergnet heeft beoordeeld beveelt Bergnet aan. Wij zijn trots op de goede beoordelingen!

Nu pechhulp nodig?

Voor hulp bij autopech in groot Amsterdam, Flevoland, 't Gooi, regio Amersfoort & Haarlem betaalt u nu:

€ 150,-

Bel nu 0900-0393

Online Hulp

Wij helpen u graag!

(zaterdag 23 september 2017 20:18)