Verkeerd getankt?
Bergnet helpt

Nu pechhulp nodig?

Pechhulp in de regio's Amsterdam, Flevoland, 't Gooi, Amersfoort en Haarlem kost u nu:

€ 150,-
Bel nu 0900-0393
24/7 persoonlijk contact - 20 cent per gesprek
of
Online pechhulp regelen Online pechhulp regelen
vandaag is: vrijdag 19 oktober 2018 18:24

Waarom kiezen voor Bergnet?

  • Geen pech, geen kosten
  • Pechhulp zonder abonnement
  • 24/7 Persoonlijk contact

Home > Autopech > Verkeerd getankt

Verkeerd getankt

Heeft u verkeerd getankt en nú hulp nodig?
Bel de pechhulplijn 0900-0393 (20 cent per gesprek) of gebruik de online Pechhulp App voor hulp bij het leegzuigen van de brandstoftank.

Niet starten!
Wat u vooral niet moet doen als u merkt dat u verkeerd getankt heeft:

Start de motor niet! Zet zelfs het contact niet aan. Want met het contact aan, kan de brandstofpomp al beginnen met het oppompen van de gemengde brandstof.

In de meeste gevallen is Bergnet in staat om de brandstoftank leeg te zuigen. Dit leegzuigen doen wij op één van de vestigingen van Bergnet. De vervuilde brandstof wordt afgevoerd en het brandstofsysteem wordt gespoeld.

Verkeerde brandstof getankt

De verkeerde brandstof tanken kan iedereen weleens overkomen. Meestal gaat het mis als iemand (tijdelijk) met een andere auto rijdt dan men gewend is. Een huurauto bijvoorbeeld, een nieuw aangeschafte auto of een auto die geleend is.

Benzine in dieselmotor

Vroeger kon een beetje benzine in een dieselmotor niet zo veel kwaad, maar door de geavanceerde hedendaagse techniek kan dit tegenwoordig enorme gevolgen hebben. Benzine en diesel hebben namelijk verschillende eigenschappen. Zo heeft diesel ook een smerende functie voor de motor, waar benzine daarentegen juist vrij ruw is. Diesel ontbrandt ook langzamer dan benzine.

Diesel in benzinemotor

Doordat diesel veel slechter ontbrandt dan benzine zal de motor niet lekker lopen. Ook zal door de diesel het oliepijl in een benzinemotor stijgen, dat heeft slechte gevolgen voor het carter. Door het verhoogde oliepijl zal de onverbrande diesel langs de zuigerveren het carter inlopen.

Bijzondere brandstoffen

Er zijn tegenwoordig allerlei soorten brandstoffen op de markt. Neem bijvoorbeeld biodiesel, Ethanol 85 en biobenzine. In het instructieboekje van uw auto staat welke brandstoffen uw motor kan hebben.

Kosten brandstoftank leegpompen

Je tank volgooien kost een paar minuten tijd, maar het leegpompen neemt beduidend meer tijd in beslag. Welke kosten wij berekenen is onder andere afhankelijk van de grootte van de tank. Bel ons voor een vrijblijvende prijsindicatie.

Verkeerd getankt en nu hulp nodig?

Mocht u per ongeluk verkeerde brandstof tanken, bel dan gelijk Bergnet. Wij zijn dag en nacht bereikbaar voor persoonlijk contact: 0900-0393 (20 cent per gesprek).

Verkeerd getankt? U bent niet alleen, het is een van de meest voorkomende pechoorzaken.

Meest voorkomende pechoorzaken

  1. Lege accu
  2. Lekke band, geen reservewiel
  3. Auto start niet
  4. Sleutels in de auto, deur op slot
  5. Verkeerde brandstof getankt

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 0900-0393
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.