Lege accu?
Bergnet helpt

Nu pechhulp nodig?

Pechhulp in de regio's Amsterdam, Flevoland, 't Gooi, Amersfoort en Haarlem kost u nu:

€ 125,-
Bel nu 088-888 11 00
24/7 persoonlijk contact - lokaal tarief
of
Online pechhulp regelen Online pechhulp regelen
vandaag is: vrijdag 21 februari 2020 14:04

Waarom kiezen voor Bergnet?

 • Geen pech, geen kosten
 • Pechhulp zonder abonnement
 • 24/7 Persoonlijk contact

HomeAutopechLege accu auto

Lege accu? Bergnet helpt.

Is de accu van uw auto leeg? Bel de pechhulplijn 088-888 11 00 (lokaal tarief) om direct hulp bij startproblemen in te schakelen.

Wij helpen u zonder abonnement, verzekering of lidmaatschap! Bergnet is dag en nacht bereikbaar voor persoonlijk contact. Dus ook 's avonds en op zondag. U kunt betalen via PIN, contant of online (iDeal, Visa, Mastercard).

Is de accu van uw auto leeg?

Uw auto start niet? Bergnet kan u helpen door starthulp te verlenen, ongeacht het tijdstip van de dag. Staat u met een lege accu langs de weg? Bergnet helpt u graag verder.

Bergnet beschikt niet alleen over startkabels om uw auto op te starten, maar ook over losse startpacks, ook wel accupacks of powerpacks genoemd. Deze mobiele accu's zijn handig voor locaties waar wij moeilijk met ons hulpverleningsvoertuig met startkabels kunnen komen.

Kapotte accu

Het kan natuurlijk ook zijn dat de accu van uw auto kapot is, of dat uw accu niet meer opgeladen wordt omdat de dynamo defect is. In deze gevallen kan Bergnet uw auto bij uw dealer of autogarage brengen, of u kunt een passende accu bij Bergnet kopen.

Nieuwe accu kopen

Bergnet verkoopt accu's met een capaciteit van onder andere 43 Ah, 60 Ah, 71 Ah, 80 Ah en 100 Ah. De meeste uitvoeringen leveren we uit voorraad. Dus heeft u nú een nieuwe accu nodig? Dan kan dat. Ook op zondag, feestdagen en 's nachts.

 • Uitstekende startprestaties
 • Veilig en betrouwbaar
 • Volledig gesloten en onderhoudsvrij
 • Lange levensduur

Invloed temperatuur op capaciteit accu

De capaciteit van een accu wordt negatief beïnvloed door lage temperaturen. Met name oudere accu's kunnen last hebben van weersinvloeden. Is de accu van uw auto al wat ouder en start uw auto niet meteen? Dan is het raadzaam om de accu te vervangen. Ook is het verstandig om met uw auto langs uw dealer/ garage te gaan voor een accucheck. Doe dit bij voorkeur alvorens het koude seizoen aanbreekt.


Nu direct pechhulp nodig?
Bel ons, wij zijn open!

Bel 088-8881100

24/7 persoonlijk contact, lokaal tarief


Zelf starthulp verlenen? Opgepast.

Let op: een auto zelf starten met behulp van starthulp brengt risico's met zich mee. Vooral bij de nieuwere auto's kan er door starthulp schade worden berokkend aan de aanwezige elektronica. Mocht u twijfels hebben, bel dan gelijk Bergnet. Als u het zelf doet, volg dan het instructieboekje van uw auto en dit stappenplan.

 1. Zorg ervoor dat u startkabels heeft met een voldoende dikke koperen kern, vooral bij dieselmotoren. Startkabels die te dun zijn kunnen oververhit raken.
 2. Pak de rode kabel. Begin te allen tijde met de pluspool van de auto die hulp verleent, daarna die van de auto die geholpen wordt. Daarna volgt u dezelfde volgorde met de zwarte kabel. De zwarte kabel sluit u aan op het motorblok om massa aan te creëren.
 3. Hierna gaat u in de helpende auto zitten en laat u de motor vijf minuten lopen. Het beste is om dit met een verhoogd toerental te doen, want dan komt er meer energie vrij. U doet dit door de versnelling in zijn vrij te zetten en licht gas te geven met het gaspedaal.
 4. Start nu de auto met de lege accu. Laat de helpende auto minimaal vijf minuten de auto met de lege accu opladen.
 5. Vervolgens moet u bij allebei de auto's de achterruitverwarming en blower aandoen om schade aan de elektronica te voorkomen tijdens het loskoppelen van de startkabels.
 6. Het loskoppelen van de startkabels moet in tegenovergestelde volgorde van het aansluiten. Dus eerst de zwarte kabel bij de hulpverlenende auto loskoppelen, dan bij de hulpbehoevende auto. Hetzelfde geldt voor de rode kabel.
 7. Als de auto met de lege accu gestart is, moet u minimaal een half uur rijden. Op deze manier kan de dynamo de lege accu zodanig opladen dat u de volgende keer niet weer met een lege accu staat.
 8. Zet nu de achterruitverwarming en blower uit.
 9. Bergnet wenst u een prettige en veilige reis!

Bij twijfel, Bergnet bellen

Mocht u het niet vertrouwen of bent u bang om iets te beschadigen? Bel dan Bergnet op 088-888 11 00 (lokaal tarief, dag en nacht persoonlijk contact). Veiligheid gaat voor!


Bergnet ervaringen

Elke keer weer doen wij ons best om zo goed mogelijk te helpen. Heeft u ervaringen met Bergnet? Lees de reviews en beoordeel zelf onze dienstverlening. Meer dan 98% van de mensen die Bergnet hebben beoordeeld beveelt Bergnet aan. Wij zijn trots op de goede beoordelingen!

Alle reviews


Nu direct pechhulp nodig?
Bel ons, wij zijn open!

Bel 088-8881100

24/7 persoonlijk contact, lokaal tarief

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.