Lege accu?
Bergnet helpt
175,-

Nu pechhulp nodig?

 • In regio's groot-Amsterdam, Haarlem, Flevoland, 't Gooi, Amersfoort.
 • Pechhulp niet geslaagd? dan recht op transport binnen 20 km.
 • Betaal per keer, lidmaatschap niet nodig.
Bel nu 088-888 11 00
24/7 persoonlijk contact - standaard tarief
Online pechhulp regelen Online pechhulp regelen
vandaag is: dinsdag 5 december 2023 3:48

Waarom kiezen voor Bergnet?

 • Geen pech, geen kosten
 • Pechhulp zonder abonnement
 • 24/7 Persoonlijk contact

HomeAutopechLege accu auto

Lege accu, wat nu?

Is de accu van uw auto leeg? Start uw auto niet meer? Bergnet helpt. Bel de pechhulplijn 088-888 11 00 (standaard tarief) om direct hulp bij een lege accu in te schakelen.

Bergnet beschikt niet alleen over startkabels om uw auto op te starten, maar ook over losse startpacks, ook wel accupacks of powerpacks genoemd. Deze mobiele accu's zijn handig voor locaties waar wij moeilijk met ons pechhulpverleningsvoertuig met startkabels kunnen komen.

Auto lang stilgestaan, accu leeg?

Wij verlenen pechhulp zonder abonnement, verzekering of lidmaatschap. Overal: bij u thuis, op het werk of onderweg. Bergnet is dag en nacht bereikbaar voor persoonlijk contact. Dus ook 's avonds en op zondag. U kunt betalen via PIN, contant of online (iDEAL, Visa, Mastercard).


Nu direct pechhulp nodig?
Bel ons, wij zijn open!

Bel 088-8881100

24/7 persoonlijk contact, lokaal tarief

Oorzaken van een lege accu

De meest voorkomende oorzaken van een lege auto-accu zijn:

 • Licht aan laten staan
 • Portier niet goed gesloten, waardoor binnenverlichting blijft branden
 • Auto lang stil gestaan, accu leeggelopen

Een accu kan leeg raken doordat een stroomverbruiker per ongeluk aan blijft staan: denk bijvoorbeeld aan de autolampen of de binnenverlichting. Maar ook bij langdurige inactiviteit zal de accu langzaam leeglopen. Als uw auto lang stil heeft gestaan, dan is de kans groot dat de accuspanning te laag is om uw auto te starten.

Start uw auto niet? Bergnet kan u starthulp geven, ongeacht het tijdstip van de dag. Staat u thuis, op het werk of onderweg met een lege accu? Bergnet helpt u graag verder.

U kunt ook zelf proberen om uw auto aan de praat te krijgen met behulp van startkabels. Maar let op, dat brengt risico's met zich mee. Vooral bij nieuwere auto's kan er door starthulp schade worden berokkend aan de aanwezige elektronica. Raadpleeg daarom altijd het instructieboekje van uw auto en volg het stappenplan 'Zelf starthulp verlenen'.

Accuproblemen

Een lege accu wordt vaak veroorzaakt door de automobilist zelf. Maar er zijn ook andere oorzaken mogelijk.

 • Slijtage
 • Verkeerde laadspanning
 • Temperatuur

Slijtage

Een accu is aan slijtage onderhevig, de capaciteit wordt kleiner naarmate de accu ouder wordt. Een accu heeft een levensduur van 4 tot 6 jaar. Als u merkt dat de accu niet meer volledig oplaadt, dan is hij aan vervanging toe.

Verkeerde laadspanning

Als de spanning tijdens het laden van de accu te hoog of te laag is, dan kan het zijn dat er iets met de dynamo mis is. Een verkeerde laadspanning is schadelijk voor de accu, waardoor de capaciteit afneemt en er startproblemen kunnen ontstaan.

Temperatuur

De capaciteit van een accu wordt negatief beïnvloed door lage temperaturen. Met name oudere accu's kunnen last hebben van weersinvloeden. Is de accu van uw auto al wat ouder en start uw auto niet meteen? Dan is het raadzaam om de accu te vervangen. Ook is het verstandig om met uw auto langs uw dealer/ garage te gaan voor een accucheck. Doe dit bij voorkeur alvorens het koude seizoen aanbreekt.

Kapotte accu vervangen

Het kan natuurlijk ook zijn dat de accu van uw auto kapot is en dat hij moet worden vervangen voor een nieuwe. Of dat uw accu niet meer opgeladen wordt omdat de dynamo defect is. In deze gevallen kan Bergnet uw auto bij uw dealer of autogarage brengen, of u kunt een passende accu bij Bergnet kopen.

Nieuwe accu kopen

Nieuwe accu kopen

Bergnet verkoopt accu's met een capaciteit van onder andere 43 Ah, 60 Ah, 71 Ah, 80 Ah en 100 Ah. De meeste uitvoeringen leveren we uit voorraad. Dus wilt u nú een nieuwe accu kopen? Dan kan dat. Ook op zondag, feestdagen en 's nachts. Bel ons 24/7 op 088-888 11 00 (standaard tarief).

 • Uitstekende startprestaties
 • Veilig en betrouwbaar
 • Volledig gesloten en onderhoudsvrij
 • Lange levensduur

Bergnet ervaringen

Wij zijn trots op de ruim 1.545 beoordelingen!

De hulp heeft al m'n verwachtingen overtroffen. Aanwezig binnen 15min en persoonlijk advies over de afhandeling omdat ze je écht willen helpen.
Hannah
10/10

fantastisch
jannij
9/10

Zeer goed en snel en vriendelijk geholpen!
Anoniem
10/10

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.