Auto start niet?
Bergnet helpt
175,-

Nu pechhulp nodig?

 • In regio's groot-Amsterdam, Haarlem, Flevoland, 't Gooi, Amersfoort.
 • Pechhulp niet geslaagd? dan recht op transport binnen 20 km.
 • Betaal per keer, lidmaatschap niet nodig.
Bel nu 088-888 11 00
24/7 persoonlijk contact - standaard tarief
Online pechhulp regelen Online pechhulp regelen
vandaag is: zaterdag 2 december 2023 3:24

Waarom kiezen voor Bergnet?

 • Geen pech, geen kosten
 • Pechhulp zonder abonnement
 • 24/7 Persoonlijk contact

HomeAutopechStarthulp geven

Starthulp nodig? Bergnet helpt.

Uw auto start niet? Dan heeft u starthulp nodig. Bergnet helpt, wij verlenen 24/7 starthulp in uw woonplaats, op het werk of onderweg. Zonder abonnement. Bel de pechhulplijn 088-888 11 00 (standaard tarief) om nu direct hulp bij startproblemen in te schakelen.

Bergnet beschikt niet alleen over startkabels om uw auto op te starten maar ook over losse startaccu's, ook wel accupacks of powerpacks genoemd. Deze mobiele accu's zijn handig voor locaties waar wij moeilijk met ons hulpverleningsvoertuig met startkabels kunnen komen.

Starthulp zonder abonnement

Bergnet biedt starthulp zonder abonnement of lidmaatschap. Wij helpen u dag en nacht, ook op zondag en feestdagen. Lukt het niet om uw auto te starten? Dan brengen wij uw auto naar de dealer of een garage van uw keuze (binnen een straal van 25 km).


Nu direct pechhulp nodig?
Bel ons, wij zijn open!

Bel 088-8881100

24/7 persoonlijk contact, lokaal tarief

Auto start niet vanwege accuproblemen

Er zijn verschillende oorzaken van accuproblemen mogelijk. De meeste accuproblemen ontstaan door de gebruiker zelf (verlichting vergeten uit te doen, deur niet goed gesloten). Daardoor loopt de accu leeg en is er onvoldoende capaciteit beschikbaar om de auto te kunnen starten. Dan is starthulp nodig.

Daarnaast kunnen ook slijtage en ouderdom de boosdoener zijn. De capaciteit van de accu neemt af naarmate hij ouder wordt. Wanneer de auto als gevolg van slijtage of ouderdom niet start, dan wordt het tijd voor een nieuwe accu.

De accu van uw auto kan natuurlijk ook kapot zijn. Of uw accu laadt niet meer bij omdat de dynamo defect is. In deze gevallen kunnen wij uw auto bij uw dealer/ garage brengen. Of u koopt ter plaatse een nieuwe accu bij Bergnet. Wij monteren de nieuwe accu meteen en voeren de oude voor u af.

Zelf starthulp verlenen? Opgepast.

Zelf auto starten met startkabels

Let op: een auto zelf starten met behulp van starthulp brengt risico's met zich mee. Vooral bij de nieuwere auto's kan er door starthulp schade worden berokkend aan de aanwezige elektronica. Mocht u twijfels hebben, bel dan gelijk Bergnet. Als u het zelf doet, volg dan het instructieboekje van uw auto en dit stappenplan.

 1. Zorg ervoor dat u startkabels heeft met een voldoende dikke koperen kern, vooral bij dieselmotoren. Startkabels die te dun zijn kunnen oververhit raken.
 2. Pak de rode kabel. Begin te allen tijde met de pluspool van de auto die hulp verleent, daarna die van de auto die geholpen wordt. Daarna volgt u dezelfde volgorde met de zwarte kabel. De zwarte kabel sluit u aan op het motorblok om massa aan te creëren.
 3. Hierna gaat u in de helpende auto zitten en laat u de motor vijf minuten lopen. Het beste is om dit met een verhoogd toerental te doen, want dan komt er meer energie vrij. U doet dit door de versnelling in zijn vrij te zetten en licht gas te geven met het gaspedaal.
 4. Start nu de auto met de lege accu. Laat de helpende auto minimaal vijf minuten de auto met de lege accu opladen.
 5. Vervolgens moet u bij allebei de auto's de achterruitverwarming en blower aandoen om schade aan de elektronica te voorkomen tijdens het loskoppelen van de startkabels.
 6. Het loskoppelen van de startkabels moet in tegenovergestelde volgorde van het aansluiten. Dus eerst de zwarte kabel bij de hulpverlenende auto loskoppelen, dan bij de hulpbehoevende auto. Hetzelfde geldt voor de rode kabel.
 7. Als de auto met de lege accu gestart is, moet u minimaal een half uur rijden. Op deze manier kan de dynamo de lege accu zodanig opladen dat u de volgende keer niet weer met een lege accu staat.
 8. Zet nu de achterruitverwarming en blower uit.
 9. Bergnet wenst u een prettige en veilige reis!

Bij twijfel, Bergnet bellen

Mocht u het niet vertrouwen of bent u bang om iets te beschadigen? Bel dan Bergnet op 088-888 11 00 (standaard tarief, dag en nacht persoonlijk contact). Veiligheid gaat voor!

Bergnet ervaringen

Wij zijn trots op de ruim 1.540 beoordelingen!

De hulp heeft al m'n verwachtingen overtroffen. Aanwezig binnen 15min en persoonlijk advies over de afhandeling omdat ze je écht willen helpen.
Hannah
10/10

fantastisch
jannij
9/10

Zeer goed en snel en vriendelijk geholpen!
Anoniem
10/10

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.