HomeNieuwsNieuw in de vloot: E-NV200 pechhulpverleningsvoertuigen

Nieuw in de vloot: E-NV200 pechhulpverleningsvoertuigen

27-2-2020
Nieuw in de vloot: E-NV200 pechhulpverleningsvoertuigen

AMSTERDAM - Bergnet heeft nieuwe pechhulpverleningsvoertuigen in gebruik genomen. Het gaat om twee volledig elektrische E-NV200 modellen, die zullen worden ingezet voor pechhulpverlening in groot-Amsterdam. Daarnaast zullen ze worden ingezet als beveiligingsvoertuig bij bergingswerkzaamheden op snelwegen.

Bergnet draagt bij aan een leefbaardere stad, omdat deze elektrische Nissans haast geruisloos rijden en geen CO₂ uitstoten. "Hierdoor mogen we op plekken komen waar het voor voertuigen met dieselmotoren verboden terrein is" aldus Sander Vlaar, directeur van Bergnet.

Vlaar vervolgt: "Deze 'pechhulpbusjes' hebben van alles aan boord om iemand met autopech weer op weg te helpen. Lukt het niet om een lekke band te repareren? Of is een accu kapot? Dan is er voor de bestuurder de mogelijkheid om ter plekke een universeel reservewiel of een nieuwe accu aan te schaffen." Zo is de bestuurder nog sneller weer op weg. "En ook mensen die problemen met een fiets hebben, helpen we graag" zegt Vlaar enthousiast.

Pechhulp voor elektrische fietsen

Bergnet wordt steeds vaker ingeschakeld voor hulp bij fietspech, zoals een lekke band of een kapotte of lege accu. Dat Bergnet regelmatig naar een gestrande fietser wordt gestuurd, komt door de sterk toegenomen populariteit van e-bikes, elektrische fietsen en de speed pedelec. Het aantal fietspechgevallen neemt daardoor ook toe.

Dergelijke fietsen kunnen niet altijd ter plaatse worden gerepareerd. Daarom zijn deze nieuwe pechhulpverleningsvoertuigen voorzien van een fietsendrager voor zware elektrische fietsen, waarmee een fiets naar de fietsenmaker of specialist kan worden getransporteerd.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.