HomeNieuwsMeer auto's met lege accu door lang stilstaan

Meer auto's met lege accu door lang stilstaan

20-4-2020
Meer auto's met lege accu door lang stilstaan

AMSTERDAM - Van veel mensen staat de auto al enkele weken ongebruikt voor de deur geparkeerd, omdat men gehoor geeft aan de oproep van de overheid om thuis te blijven. Als een auto langdurig stilstaat kan dat voor startproblemen zorgen.

Een auto is uitgerust met allerlei systemen die 'altijd aan' staan. Denk bijvoorbeeld aan het digitale klokje en de autoradio. Deze en andere stroomverbruikers doen daarvoor een beroep op de accu. Bij een gemiddelde auto kunnen daardoor, afhankelijk van de capaciteit en conditie van de accu, na drie tot vier weken startproblemen optreden vanwege een lege accu.

Moderne auto's met technologieën zoals keyless entry en alarmsystemen verbruiken relatief veel ruststroom, waardoor ze zelfs al na twee tot drie weken te maken kunnen krijgen met een haperende accu.

Korte afstanden

Voor woon-werkverkeer wordt de auto nu dus al een tijdje niet meer gebruikt. Alleen voor het vervoeren van de weekboodschappen wordt nog voor de auto gekozen. Doorgaans gaat het dan om ritjes van een paar kilometer, naar de supermarkt en weer terug. Door zulke korte afstanden krijgt de accu onvoldoende tijd om goed bij te laden. Om de capaciteit van de accu weer op pijl te krijgen zijn langere afstanden nodig.

Accuservice aan huis

Het starten van de auto vraagt veel van de capaciteit van een accu. Een accu die te diep ontladen raakt, zorgt voor startproblemen. Waar in normale tijden een buurman of buurvrouw nog weleens met startkabels te hulp kan schieten, is dat nu ook niet mogelijk omdat iedereen in dezelfde situatie zit.

Dan biedt de accuservice aan huis uitkomst. Bergnet komt op locatie, geeft starthulp en meet de accu door. Als uit de accutest blijkt dat de accu defect is en vervangen moet worden, dan kan vaak ter plekke een nieuwe accu worden gekocht en gemonteerd.

24 uur per dag pechhulp bij een lege accu

Bergnet is de 24-uurs pechhulpverlener voor accuservice aan huis. Het verzorgingsgebied van Bergnet strekt zich uit van Haarlem, Amsterdam, Blaricum, Almere, Lelystad tot Amersfoort.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.