• Wegsleepregeling

    Wegsleepregeling

  • Inbeslagname

    Inbeslagname

Slepen van fout parkeerders
 

Bergnet heeft diverse sleepauto’s in haar vloot om fout geparkeerde auto’s schadevrij weg te slepen. Bergnet verzorgt de wegsleepregeling o.a. voor Amersfoort*, Almere, Huizen, Naarden*, Nijkerk*, Baarn, Bussum*, Blaricum, Laren, Eemnes en Lelystad*.

Wilt u voor uw gemeente ook gebruik maken van de wegsleepregeling van Bergnet? Graag maken wij een afspraak om de wegsleepregeling voor uw gemeente te verzorgen.

Onze werkwijze is als volgt:

Bergnet krijgt opdracht van een persoon die het mandaat van de betreffende gemeente heeft om een auto af te laten slepen. Dit kan zijn een BOA, politie man/vrouw of bijvoorbeeld de marktmeester.

De opdrachtgever zorgt dat er te allen tijde iemand aanwezig is bij het weg te slepen voertuig. Dit om het voertuig te schouwen op mogelijk aanwezige schade en de (digitale) vrachtbrief van Bergnet af te tekenen. Zodra de auto is afgesleept krijgt de opdrachtgever automatisch een e-mail met alle relevante gegevens van de betreffende auto. Onder andere; datum/tijdstip, locatie, merk en type auto, kenteken, aanwezige schade,  etc.

Bergnet sleept de auto naar een door de gemeente aangewezen terrein. Dit mag ook een vestiging van Bergnet zijn in Almere, Amsterdam, Amersfoort, Blaricum, Haarlem of Lelystad (zie: vestigingen + openingstijden)

De kosten voor het wegslepen worden voor een aantal gemeenten nog afgerekend bij Bergnet zelf. Dit is alleen van toepassing bij gemeenten waar nog de oude regeling geldt. 

Wanneer de eigenaar zijn/haar auto komt ophalen tekent hij/zij een afhaalformulierDoor het afhaalformulier te tekenen neemt de eigenaar kennis van de kosten die door de gemeente aan hem/haar zullen worden doorbelast en bevestigd hij/zij dat de auto in dezelfde conditie is terug verkregen als achtergelaten. Op het afhaalformulier worden de NAW gegevens genoteerd, het kenteken en datum en tijdstip van afhalen.

De kosten voor het verslepen van de foutparkeerder worden door Bergnet in rekening gebracht bij de betreffende gemeente. Bij de factuur komt een kopie van het afhaal formulier. De gemeente belast zelf de kosten door aan de foutparkeerder.

* Bij alle nieuwe regelingen die Bergnet treft met gemeenten wordt er NIET meer afgerekend bij Bergnet.

Milieuhandhaving

Bergnet kan ook worden ingeschakeld voor het afslepen van voertuigen in het kader van milieuhandhaving. Auto's, caravans, boottrailers en aanhangers waarvan de eigenaren niet achterhaald kunnen worden, kunnen bij Bergnet op locatie worden veilig gesteld. Wanneer de eigenaar zich niet meldt kan Bergnet ook verzorgen dat de boottrailer/caravan/auto/aanhanger na verloop van tijd wordt verkocht, of afgevoerd om te worden vernietigd.

* Uw auto bij ons afhalen? Let op!

Nog niet alle gemeenten werken met een afhaal formulier. Is uw auto weggesleept in Amersfoort, Naarden, Nijkerk, of Lelystad, dan dient u met Bergnet af te rekenen. Het eenvoudigst is als u contact met ons opneemt. Wij mailen u een betaal link zodat u met behulp van iDEAL eenvoudig de wegsleepkosten kunt betalen. Zodra de betaling bij ons is bevestigd kunt u de auto bij ons ophalen. Voor het ophalen buiten openingstijden rekenen wij een toeslag van € 60,- 

Boot in beslag nemen?

Bergnet neemt ook boten in beslag als dit nodig is. De boten kunnen uit het water worden getakeld of over het water op sleep worden genomen. Zie ook "spookboten"
 

Vanuit onze vestigingen in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Blaricum en Lelystad zouden wij de wegsleepregeling kunnen verzorgen voor de volgende plaatsen:

Aalsmeer, Abcoude, Achterveld, Almere, Amsterdam, Amstelveen, Amersfoort, Ankeveen, Baambrugge, Baarn, Barneveld, Biddinghuizen, Blaricum, Bunschoten-Spakenburg, Bussum, Diemen, Driemond, Duivendrecht, Dronten, Eembrugge,Eemnes, ’s-Gaveland, Hilversum, Hoevelaken, Hoogland, Huizen, Kootwijkerbroek, Kudelstaart, De Kwakel, Lage Vuursche, Laren, Leusden, Lelystad, Loenersloot Loosdrecht, Muiden, Muiderberg, Naarden, Nes aan de Amstel, Nigtevecht, Nijkerk, Nijkerkerveen, Soest, Soesterberg, Swifterbant, Vinkeveen, Voorthuizen, Weesp, Zeewolde.

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie, wij zijn u graag van dienst.

Contact