HomeNieuwsLandelijke IM Wegbeheerdersdagen 2017 van start

Landelijke IM Wegbeheerdersdagen 2017 van start

11-4-2017
Landelijke IM Wegbeheerdersdagen 2017 van start

ALMERE - Bij Bergnet in Almere is vandaag het startsein gegeven van de Landelijke IM Wegbeheerdersdagen 2017. Deze dagen worden jaarlijks geörganiseerd ter bevordering van de kennis en vaardigheden op het gebied van Incident Management (IM).

Weginspecteurs, bergers en andere operationeel betrokkenen namen op deze eerste dag deel aan diverse workshops, die werden gegeven door vertegenwoordigers uit de praktijk.

Zo vertelde een expert op het gebied van verkeersongevallenanalyse over de technieken die worden gebruikt om sporen op een ongevalsplaats veilig te stellen. Door gebruik te maken van bepaalde onderzoeksmethodes kan tijdwinst worden behaald, en dat komt de doorstroming van het verkeer ten goede.

Welke effecten hebben de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen op de afhandeling van een incident? Daarover deelde de brandweer enkele inzichten. De deelnemers aan deze workshop kregen de opdracht om een incident te schouwen en de beste handelswijze te bepalen.

Berging elektrische voertuigen

Er rijden steeds meer hybride en volledig elektrische auto's op de Nederlandse wegen. Logischerwijs neemt het aantal pech- en ongevallen met elektrische voertuigen daardoor ook toe. Dat incidenten met deze auto's extra aandacht vragen is bij de meeste professionals genoegzaam bekend. Maar met welke specifieke gevaren krijg je als hulpverlener daadwerkelijk te maken? Dat werd duidelijk in een do's and don'ts workshop van Bergnet, pechhulpverlener en IM-autobergingsbedrijf. Speciaal hiervoor stelde Tesla een auto ter beschikking.

Organisator van de Landelijke IM Wegbeheerdersdagen, Marcel Kusters, kijkt tevreden terug op deze eerste dag in een reeks van drie. Ook op 20 april en 19 mei worden deze workshops gegeven, wederom bij Bergnet in Almere. Adviesbureau Kusters verzorgt trainingen en opleidingen op het gebied van wegbeheer en verkeersmanagement.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.