HomeNieuws21 Auto's Rijkswaterstaat total loss gereden in 2014

21 Auto's Rijkswaterstaat total loss gereden in 2014

5-1-2015
21 Auto's Rijkswaterstaat total loss gereden in 2014

21 auto's van weginspecteurs van Rijkswaterstaat zijn afgelopen jaar total loss gereden. Dat zijn er flink meer dan de 15 gele pick-ups die in 2013 zijn aangereden. In alle gevallen stond de wagen van Rijkswaterstaat op of langs de snelweg om de plaats van een ongeval te markeren.

De medewerkers raakten niet gewond, maar de auto’s waren fors beschadigd. "Als iemand op de snelweg op een stilstaande auto knalt, dan moet je wel aan total loss denken", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat maandag.

Er is geen verklaring voor die toename, zegt hij. "De laatste jaren zijn de auto’s al opvallender gemaakt, met fellere strepen. Ook worden de rode kruizen boven de weg sneller aangezet, om aan te geven dat mensen niet meer op die baan mogen rijden."

Pechgeval

Waarom er dan toch meer ongelukken zijn gebeurd, is volgens hem speculeren. "Misschien zijn mensen meer met andere dingen bezig dan autorijden. Met de navigatie of de telefoon, bijvoorbeeld."

Bij Rijkswaterstaat werken zo'n 260 weginspecteurs. Na een pechgeval of ongeluk op de weg, worden er allerlei maatregelen genomen om de weg snel weer vrij te krijgen.

De inspecteurs informeren bijvoorbeeld hulpdiensten en laten een rijstrook afsluiten met een rood kruis boven de weg. Op die manier kunnen hulpverleners hun werk veilig doen.

Bron: ANP.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.