HomeNieuwsA10 gevaarlijkste snelweg van Nederland

A10 gevaarlijkste snelweg van Nederland

12-10-2016
A10 gevaarlijkste snelweg van Nederland

AMSTERDAM - Uit cijfers van de VID (VerkeersInformatieDienst) bleek begin dit jaar al dat de ringweg A10 rond Amsterdam de gevaarlijkste snelweg van Nederland is. Met bijna 29 ongelukken per kilometer asfalt gebeuren op de A10 de meeste ongelukken. De VID telde vorig jaar in totaal 900 ongelukken op de A10.

Danny Akker, één van de bergingschauffeurs van Bergnet die dagelijks gestrande auto's van de A10 haalt, herkent het door de VID geschetste beeld. In de acht jaar dat hij als berger werkt heeft Danny het almaar drukker zien worden op de ring van Amsterdam. Omdat op bepaalde stukken de op- en afritten heel kort op elkaar zitten, krijg je veel in- en uitvoegende bewegingen. De kans op ongevallen is daardoor groot.

Elkaar geen ruimte gunnen

Verkeersveiligheidscampagne: ONderweg ben ik OFFline

Maar "mensen worden ook steeds ongeduldiger", merkt Danny. "Men gunt elkaar geen ruimte en is agressiever geworden in het verkeer." Het gebruik van de smartphone tijdens het rijden is ook een grote zorg. Appen, Facebooken en zelfs vloggen achter het stuur zorgen voor zeer gevaarlijke situaties.

Een groot deel van de ongelukken kan simpel worden voorkomen door verder vooruit te kijken, waardoor je beter kunt anticiperen op verkeerssituaties. Verruim je blik, geef de ander ruimte en laat je niet afleiden door je smartphone.

AT5, het lokale tv-station van Amsterdam, reed met Danny mee in de ochtendspits en maakte dit verslag.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.