HomeNieuwsVerongelukte Zweedse touringcar in Amsterdam geborgen

Verongelukte Zweedse touringcar in Amsterdam geborgen

18-4-2018
Verongelukte Zweedse touringcar in Amsterdam geborgen

AMSTERDAM - Woensdag 18 april 2018 rond 9.30 uur raakte de bestuurder van een touringcar de macht over het stuur kwijt. De bus is door de vangrail van het talud afgereden, gekanteld en tegen een boom tot stilstand gekomen.

Het ongeluk gebeurde op de Gooiseweg ter hoogte van het Darwinplantsoen in Amsterdam-Oost. Hulpverleners van politie, brandweer, ambulance, traumaheli en Bergnet rukten massaal uit.

Drie van de ongeveer veertig inzittenden hebben botbreuken opgelopen en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om de bestuurder van de bus, de reisleider en een passagier. Alle inzittenden hebben de Zweedse nationaliteit.

Bergnet heeft de touringcar geborgen, in samenwerking met kraanbedrijf Saan.

Over de oorzaak van het ongeval is officieel nog niets bekend gemaakt, de politie stelt een onderzoek in. Mogelijk is de chauffeur onwel geworden door een plots dalende bloedsuikerspiegel.

Negeren rood kruis

De Gooiseweg is urenlang afgesloten geweest. Aanvankelijk in beide richtingen, later alleen voor verkeer komende van de A10. Ook is afrit S112 van de A10 binnenring geruime tijd afgesloten geweest, om de hulpverlening de ruimte te kunnen geven.

Politie Team Hoofdwegen Amsterdam meldt dat maar liefst 73 bestuurders de rode kruizen hebben genegeerd door tóch de afrit te gebruiken. Die mensen kunnen binnenkort een proces-verbaal op de deurmat verwachten. Automobilisten die rode kruizen negeren brengen de veiligheid van hulpverleners in gevaar en zorgen voor grote ergernis. Daarom is het boetebedrag voor het negeren van rode kruizen fors.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.