HomeNieuwsOplaaiende brand Dronten bemoeilijkt berging voertuigen

Oplaaiende brand Dronten bemoeilijkt berging voertuigen

31-8-2021
Oplaaiende brand Dronten bemoeilijkt berging voertuigen

DRONTEN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft een hevige brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw op De Hunze in Dronten.

Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak en werd direct opgeschaald naar 'grote brand'. Het brandweerkorps van Dronten kreeg bij het blussen van de brand assistentie van de korpsen uit Biddinghuizen, Nagele en Creil.

Volgens de brandweer zijn er bij de brand geen gewonden gevallen. Het gebouw, waarin meubel- en sanitairwinkels waren gevestigd, moet als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Behalve het gebouw zelf, liepen ook enkele op het terrein geparkeerde voertuigen brand-, rook- en waterschade op. Bergnet werd ingeschakeld voor de berging van deze voertuigen, die in sommige gevallen slechts 30 centimeter van de brandende gevel geparkeerd stonden. Met de berging werd zondagochtend meteen begonnen.

Tegelijk met de bergingswerkzaamheden was de brandweer bezig met nablussen. Tijdens het nablussen laaide het vuur weer op. Ondanks de rookontwikkeling is het onze bergingsspecialisten gelukt om de beschadigde voertuigen op een veilige manier van het terrein te verwijderen.

Autoberging • Bergnet Lelystad

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.