HomeNieuwsOpen uitnodiging aan verkeersminister: "rijd een dagje met ons mee"

Open uitnodiging aan verkeersminister: "rijd een dagje met ons mee"

9-3-2022
Open uitnodiging aan verkeersminister: "rijd een dagje met ons mee"

REGIO - Extra maatregelen die in 2019 getroffen werden om de filedruk te verminderen, worden per 1 april stopgezet. Een deel van het vrijgemaakte budget ging de afgelopen jaren naar de inzet van extra weginspecteurs en de inrichting van zogenoemde stand-by locaties, waar bergers op strategische posities paraat staan om snel uit te kunnen rijden in het geval van een incident op de snelweg.

Door het stopzetten van de maatregelen wordt van tientallen weginspecteurs het contract niet verlengd en verdwijnen de stand-by locaties. Behalve dat de filedruk hierdoor zal toenemen, wordt de situatie op de weg gegarandeerd onveiliger. De aanrijtijden van bergers zullen toenemen waardoor incidenten langer, onbeveiligd, op de weg blijven.

Hierover vertelt Sander Vlaar, vice-voorzitter van de Vereniging van Bergings- en Mobiliteitsspecialisten (VBM) en directeur van bergingsbedrijf Bergnet, in gesprek met presentatoren Meindert Schut en Noud Broekhof van het radioprogramma BNR Mobility.

Vlaar nodigt minister Mark Harbers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uit om een dagje op een bergingswagen mee te rijden, zodat hij zelf kan zien met wat voor zaken bergers worden geconfronteerd.

Het gesprek is terug te luisteren op de website van BNR Nieuwsradio.

Interview beluisteren

Bergnet-directeur Sander Vlaar in de studio van BNR Nieuwsradio

Foto: Bergnet-directeur Sander Vlaar in de studio van BNR Nieuwsradio.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.