HomeNieuwsNieuwe Mercedes-Benz Actros toegevoegd aan wagenpark

Nieuwe Mercedes-Benz Actros toegevoegd aan wagenpark

8-11-2016
Nieuwe Mercedes-Benz Actros toegevoegd aan wagenpark

AMSTERDAM - Bergnet heeft het wagenpark uitgebreid met een nieuwe Mercedes-Benz Actros. Dit bergingsvoertuig vervangt de beroemde wagen met nummer 17, een Mercedes-Benz Atego uit juni 2002. De wagen zal worden ingezet voor autoberging en pechhulp on demand.

Deze nieuwe Actros is voorzien van de modernste assistentie- en veiligheidssystemen. Zoals Lane warning, een systeem waarbij de chauffeur een geluidswaarschuwing krijgt als de truck afwijkt van de rijbaan waar hij op rijdt. Het automatische afstandsregelingssysteem 'stop-and-go' laat de truck continu de afstand tot zijn voorligger meten en past zijn snelheid aan als de tussenruimte kleiner of groter wordt. En Active Break Assist, waarmee zelfstandig een noodstop kan worden gemaakt. Het is indrukwekkend om te zien hoe de truck kan ingrijpen om een ernstig ongeluk te voorkomen.

Uiteraard is dit nieuwe bergingsvoertuig voorzien van een zuinige Euro 6 motor, die weer minder CO2-uitstoot dan zijn voorgangers. De auto mag alle ingestelde milieuzones in. Met FleetBoard voertuigmanagement worden de brandstofkosten verminderd. Dit systeem analyseert het weggedrag van de chauffeur en helpt een brandstofbesparende rijstijl te realiseren.

De Mercedes-Benz Actros is afgeleverd door Biemond & Van Wijk, dealer van Mercedes-Benz Trucks. De opbouw is afkomstig van wagen 17, en opgebouwd door Gebr. Ligthart.

Bergnet is een van de grotere autohulpdiensten in Nederland en is altijd bereikbaar voor pechhulp, autotransport en berging van personenauto's en vrachtwagens. Bergnet heeft vestigingen in Almere, Amsterdam, Amersfoort, Blaricum, Haarlem en Lelystad.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.