HomeNieuwsNieuw in de vloot: DAF XF FAD 8x4 zwaar bergingsvoertuig

Nieuw in de vloot: DAF XF FAD 8x4 zwaar bergingsvoertuig

28-4-2021
Nieuw in de vloot: DAF XF FAD 8x4 zwaar bergingsvoertuig

AMSTERDAM - Bergnet heeft een nieuw zwaar bergingsvoertuig aan het wagenpark toegevoegd: directeur Sander Vlaar nam onlangs de sleutels in ontvangst van de DAF XF 8x4 met een 110T Omars wrecker installatie.

Deze bergingstruck zal met name in groot-Amsterdam worden ingezet voor de berging en repatriëring van zware voertuigen, zoals bussen en vrachtwagens.

Af-fabriek heeft dit voertuig een versterkt uitgevoerd chassis, een automatische versnellingsbak met ZF intarder met een remvermogen van 680 PK. De korte wielbasis van 5,3 meter maakt hem extra wendbaar, wat in stedelijk gebied natuurlijk erg prettig is. Ondanks deze korte wielbasis voldoet hij ruimschoots aan de door het CMV gestelde eisen op het gebied van aslasten en hefcapaciteit.

Met een toegestaan sleepgewicht van 130 ton en 530 PK onder de motorkap, is zelfs de zwaarste telekraan geen probleem voor deze krachtpatser.

Er is gekozen voor extra handremboosters op de tweede vooras, zodat drie assen geremd zijn door de handrem in plaats van de standaard twee. Hierdoor ontstaat een veel hogere ankerwaarde, waardoor zwaarder gelierd kan worden zonder dat de truck naar achter komt. De luchtgeveerde achterassen hebben een technische capaciteit van 2x 15 ton.

Net als onze Renault C zware berger, is ook deze DAF voorzien van een Omars 110T recovery installatie met een 20 tons en een 12,5 tons lier. De uitlaat achter de cabine is verticaal geplaatst om zo veel mogelijk opbergruimte aan het chassis beschikbaar te houden. De op maat gemaakte aluminium kasten bieden voldoende opbergruimte voor allerhande gereedschap.

Dit bergingsvoertuig is door DAF-dealer Truckland geleverd, opgebouwd door Omars in Italië, ingericht door Gebr. Ligthart en door Omnimark voorzien van de door Bergnet ontworpen striping.

Bergnet is een van de grotere spelers in de berging en het transport van personenauto's en vrachtwagens.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.