HomeNieuwsHoge boete voor negeren rood kruis snelweg

Hoge boete voor negeren rood kruis snelweg

11-12-2014
Hoge boete voor negeren rood kruis snelweg

Rood kruis genegeerd? Naar de strafrechter

"Een paar minuten sneller thuis kan nooit een reden zijn om een rood kruis te negeren waardoor de kans aanzienlijk wordt vergroot dat de veiligheid van wegwerkers, hulpverleners en weginspecteurs in gevaar wordt gebracht." Dat schrijft verkeersminister Schultz in een brief aan de Tweede Kamer.

Omdat het nog veel te vaak voorkomt dat automobilisten een rood kruis negeren en dat voor gevaarlijke situaties op de weg zorgt, heeft de minister besloten deze verkeersovertreders harder aan te gaan pakken. Wie vanaf 1 januari 2015 een rood kruis negeert, wacht een gang naar de strafrechter, valt te lezen in de brief van Schultz.

Discipline

Volgens de minister zijn 'zelfdiscipline van de weggebruiker en strenge handhaving voor degene die dit niet kunnen opbrengen' nodig om het aantal overtreders terug te dringen. "Rijkswaterstaat zal langs trajecten waarvan bekend is dat er regelmatige rode kruizen worden genegeerd bebording plaatsen met een boodschap die gericht is op het tegengaan van dit onwenselijk gedrag van weggebruikers", aldus Schultz.

Bron: BNR

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.