HomeNieuwsDruk weekend voor bergingsbedrijf Bergnet door storm Eunice

Druk weekend voor bergingsbedrijf Bergnet door storm Eunice

21-2-2022
Druk weekend voor bergingsbedrijf Bergnet door storm Eunice

REGIO - De drie stormen die de afgelopen dagen over Nederland raasden, hebben voor veel schade en overlast gezorgd. Er zijn zelfs dodelijke slachtoffers te betreuren.

Het KNMI had voor vrijdag 18 februari code rood afgekondigd vanwege levensgevaarlijke weersomstandigheden. Er werden zeer zware windstoten verwacht. Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers om vrijdagmiddag en -avond niet de weg op te gaan. 

Kort nadat storm Eunice vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur aan land kwam, nam het aantal gemelde incidenten toe. De meldkamer van Bergnet kreeg een flinke stroom aan schademeldingen te verwerken. En de bergingsspecialisten en pechhulpmonteurs van Bergnet reden af en aan.

Op het hoogtepunt van de storm verleenden we met name hulp bij het rechtop zetten van omgewaaide vrachtwagens en bakwagens. Later, toen de storm iets in kracht was afgenomen en mensen daardoor hun eigendommen konden inspecteren, kregen we vooral meldingen van automobolisten waarvan het voertuig beschadigd was geraakt door omgevallen bomen of rondvliegende dakpannen en zonnepanelen. In die gevallen hebben we de voertuigen geborgen en naar diverse schadeherstelbedrijven gebracht.

Een groot compliment aan de teams in de meldkamer en de hulpverleners op de weg voor de (extra) inzet tijdens deze drukke dagen. Bergnet, de autohulpdienst die mensen helpt.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.