HomeNieuwsBlaricummer redt bestuurster na koprol met auto

Blaricummer redt bestuurster na koprol met auto

8-12-2016
Blaricummer redt bestuurster na koprol met auto

BLARICUM - Floris Stalenhoef uit Blaricum werkt bij een bergingsbedrijf en heeft dus wel vaker auto's gezien die langs de weg op hun kop liggen. Maar niet zoals afgelopen vrijdag: de bestuurster zat namelijk nog in de auto en kon er niet uit.

Stalenhoef was voor zijn werk op weg naar een ander incident toen hij in de berm de auto ondersteboven zag liggen. "Ik reed er vlak achter, het ongeluk was net gebeurd. Ik dacht meteen: ik zal eens kijken of er nog iemand in zit", zo vertelde Stalenhoef aan onze mediapartner NH. In de auto trof de Blaricummer een jonge vrouw aan die duidelijk erg in de war was.

"Ze zei: ik moet snel naar mijn werk." Stalenhoef wist haar te kalmeren en te vertellen dat dat er voorlopig niet in zat. "De auto had een flinke klapper gemaakt, het moet een serieuze koprol zijn geweest."

Geluk gehad

Door het alerte optreden van Stalenhoef kon de vrouw snel uit haar benarde positie bevrijd worden. "Ja, ik kom vaker bij ongelukken, maar het is toch wel bijzonder dat je nog iemand aantreft in de auto."

De vrouw kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Ze heeft behoorlijk geluk gehad, zegt Stalenhoef. "In de auto lagen losse spullen, zoals een reserveband en een krik. Als ze die tegen haar hoofd had gekregen...", zo kijkt de berger terug.

En over berging gesproken: de auto van de vrouw was na de koprol total loss, dus Stalenhoef kon het vehikel meteen achterop laden. "Een mooi vrachtje; voor mij een geluk bij een ongeluk."

Foto: NH
Bron: Huizer Nieuws

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.