HomeNieuwsBergnet maakt Carpoolen 2.0 mogelijk

Bergnet maakt Carpoolen 2.0 mogelijk

25-10-2016
Bergnet maakt Carpoolen 2.0 mogelijk

AMSTERDAM - Low Car Diet, de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland is op 10 oktober 2016 (Dag van de Duurzaamheid) van start gegaan. Ruim 20 organisaties doen mee met een wedstrijd die bewustzijn moet creëren op het gebied van duurzaam reizen en flexibel werken.

Aan de medewerkers die meedoen met Low Car Diet wordt gevraagd om een maand lang de gewone auto te laten staan en op andere, duurzamere manieren van huis naar werk v.v. te reizen. Bijvoorbeeld door te reizen per trein, bus, elektrische fiets of EV-auto. Of door helemaal niet te reizen maar vanuit huis te flexwerken. Dit alles om de uitstoot van CO2, de belasting op het milieu, te minimaliseren.

ICT-dienstverlener RDC, leverancier van Bergnet, doet dit jaar met zo'n 100 werknemers mee aan Low Car Diet. Deelname aan deze wedstrijd geeft RDC concrete handvatten om het mobiliteitsbeleid te verduurzamen. Het bedrijf dat oplossingen biedt aan ondernemers in de mobiliteitsbranche, vroeg Bergnet om mee te doen aan een ludieke actie: naar het werk worden gebracht door een autobergingsvoertuig, carpoolen 2.0.

Vroeg in de ochtend arriveerden vijf Lelystedelingen, allen werknemers bij RDC, bij onze vestiging aan de Kolkweg in Lelystad. De twee deelauto's waarmee ze naar Bergnet Lelystad kwamen, werden opgeladen op een bergingsauto en de passagiers namen plaats in de cabine. Bergingschauffeur Richard reed de RDC'ers inclusief hun auto's naar hun kantoor in Amsterdam. Daar aangekomen werden de deelauto's gelost en konden de mensen van RDC aan de werkdag beginnen.

Bergnet werkt graag mee aan innovaties op het gebied van mobiliteit en milieu. Daarnaast geven wij tips ter voorkoming van autopech en adviseren wij over efficiënt autotransport. Wij hebben een jong wagenpark, de meeste van onze hulpverleningsvoertuigen zijn uitgerust met een euro 5 of euro 6 motor. Zo draagt Bergnet zelf ook bij aan vermindering van uitstoot.

De wedstrijd Low Car Diet duurt nog t/m 9 november 2016.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.