HomeNieuwsBerging gekantelde vrachtwagen op A27 bij Eemnes

Berging gekantelde vrachtwagen op A27 bij Eemnes

1-7-2021
Berging gekantelde vrachtwagen op A27 bij Eemnes

EEMNES - Op de A27 ter hoogte van Eemnes is woensdagmiddag een vrachtwagen gekanteld. Ter plaatse gekomen bleek het te gaan om een vrachtwagen met een oplegger met twee gestuurde assen, met daarop een grindzuigerinstallatie en een tank geladen met 20 ton grind. Alleen de oplegger was gekanteld, de trekker stond nog rechtop. Ook de geschrokken chauffeur bleef ongedeerd.

De aggregaat die op de oplegger zat, was afgescheurd en lag deels op de weg en deels op de achterkant van de trekker. Met behulp van een kraan is de aggregaat geborgen.

Om de oplegger te kunnen bergen, moest hij worden losgekoppeld van de nog rechtopstaande trekker. Hiervoor is de schotel van de trekker losgesneden, waarna de trekker kon worden afgevoerd.

Ondertussen arriveerde een telekraan om te assisteren bij het bergen van de oplegger. De tank lag gekanteld en moest eerst naar het chassis worden gebracht. Dat is gelukt door gelijktijdig te lieren met de bergingswagen en te hijsen met telekraan. Vervolgens werd de tank aan het chassis gezekerd en overeind gezet.

Om de oplegger te kunnen transporteren, moesten de gestuurde assen rechtgezet worden. Normaal gesproken is dat vrij eenvoudig, maar waarschijnlijk door het torderen van het chassis zaten de draaipunten muurvast. Uiteindelijk moest de bevestiging van de besturing van beide assen losgeslepen worden om ze recht te krijgen.

Toen ook de oplegger kon worden afgevoerd en het beschadigde asfalt door een aannemer van Rijkswaterstaat was hersteld, kon de weg weer worden vrijgegeven.

Verkeershinder

Het verkeer tussen Almere en knooppunt Eemnes ondervond hinder van het ongeval, er stond een groot deel van de dag een paar kilometer file. Tijdens de bergingswerkzaamheden is een rijstrook van de A27 afgesloten geweest. De berging kon laat op de avond succesvol worden afgerond.

Vrachtwagenberging • Bergnet Blaricum

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.