Sleepdienst & Takelwagens
Bergnet bergingsbedrijf

HomeAutobergingOnze hulp bij autoschade

Onze hulp bij autoschade*

Snel ter plaatse

Wij doen ons uiterste best om binnen een half uur ter plaatse te zijn. Afhankelijk van de drukte in het verkeer en het tijdstip van de dag (spits) kan dit soms langer duren. Schroom niet om ons te bellen als u het lang vindt duren.

Met wat voor een voertuig komen wij

In verreweg de meeste gevallen komen wij met een bergingsvoertuig zoals op bovenstaande foto. Deze auto wordt bestuurd door een vriendelijke gekwalificeerde bergingschauffeur. Onze berger kan met dit kaliber voertuig 2 tot 3 auto's meenemen en tot 5 personen meenemen in zijn cabine. Als er sprake is van een tegenpartij zal hij deze in de meeste gevallen ook meenemen.

Het bergen van uw auto op locatie

Het bergen/ opladen van uw auto is in veel gevallen binnnen een paar minuten geregeld. Omdat wij vaak in de weg staan of het verkeer ophouden willen wij altijd zo snel mogelijk weg van de ongevalslocatie. Voor het invullen van de schadeformulieren is ruime gelegenheid op een van onze vestigingen.

Bij Bergnet op de vestiging 

Wij hebben vestigingen in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Blaricum, Haarlem en Lelystad. Op deze locaties wordt u keurig opgevangen en staat er een kopje koffie of thee voor u klaar. U kunt gebruik maken van onze free WIFI, uw mobiele telefoon opladen of gebruikmaken van een schoon toilet.

Taxi naar huis

In de meeste gevallen heeft u recht op één taxirit die door uw verzekering wordt vergoed. U hoeft de taxi kosten niet voor te schieten. Denk wel goed na over waar u naar toe wilt. Een tweede rit komt voor uw eigen rekening.

Vervangend vervoer bij de berger

Wanneer u via uw verzekeringspolis of uw leasemaatschappij recht heeft op vervangend vervoer kunnen wij dit in de meeste gevallen voor u regelen. Op onze vestigingen staan verschillende categoriën huurauto's klaar om in te zetten. Indien u recht heeft op een gelijkwaardige vervangauto en deze is niet voor handen wordt dit in een later stadium voor u geregeld. De vervangauto die u bij ons krijgt is om te zorgen dat u direct weer mobiel bent.

Vervangauto bij het schadebedrijf

In veel gevallen zal u recht hebben op een vervangauto tijdens de duur van de reparatie. De vervangauto wordt in deze gevallen beschikbaar gesteld door het schadebedrijf. U krijgt in de meeste gevallen pas een vervangauto bij het schadebedrijf als uw auto daar staat om gerepareerd te worden. Indien uw auto total loss is krijgt u geen vervangauto van het schadebedrijf. De inzet van de vervangauto bij het schadebedrijf wordt niet door Bergnet geregeld.

Naar welk schadebedrijf brengen wij uw auto?

Is de auto van u zelf? U bepaalt dan zelf waar wij de auto naartoe mogen brengen. U kunt dit afstemmen met uw tussen persoon of verzekeringsmaatschappij. Wilt u dat wij uw schadeauto naar uw dealer brengen? Informeer altijd bij de dealer of zij ook schade repareren. U heeft via uw verzekering één keer recht op transport en het zou zonde zijn als de auto niet bij de dealer gerepareerd kan worden. Gaat het om een auto van de zaak of leaseauto? Informeer bij uw wagenparkbeheerder of leaseaatschappij waar wij de schade auto naartoe mogen brengen. Wij brengen uw auto vaak al de eerstvolgende werkdag, na bekend is waar de auto naar toe mag, naar het schade- of dealerbedrijf.

Wat kost het bergen van uw auto?

U hoeft bij ons niets te betalen.

Als u ten minste WA verzekerd bent (verplicht) dan zijn er geen kosten voor u. De berging- en transportkosten belasten wij rechtstreeks door aan de alarmcentrale van uw verzekeringsmaatscahppij. Ook de kosten voor de taxi hoeft u niet voor te schieten. De enige kosten waar u rekening mee moet houden zijn eventuele stallingskosten. U verzekeraar vergoedt standaard maximaal 3 dagen stalling. Van u wordt verwacht dat u binnen 3 dagen door geeft naar welk schadebedrijf wij uw auto brengen. Doet u dit niet dan kunnen de extra stallingskosten voor uw rekening komen.

*Onze uitleg is voor >99% van toepassing maar blijft indicatief. U kunt geen rechten ontlenen aan deze uitleg.

De autohulpdienst die ménsen helpt
Bel nu 088-888 11 00
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.